Terapia calda rece

Terapia calda este unul dintre cele mai uzuale remedii naturale, non-farmaceutice si noninvazive solutii pentru amelioararea durerii.

Aceasta terapie functioneaza prin stimularea puterii de vindecare proprii a organismului si este recomandata pentru reducerea durerilor articulare si musculare, calmarea durerilor menstruale, durerilor de spate, spasmelor musculare etc.

Utilizata pentru prima data de catre Hippocrate, terapia calda, denumita si termoterapie, implica expunerea unei parti sau a intregului corp la o sursa de caldura. Aceasta poate fi o baie calda, o patura electrica, o compresa cu gel.

Cum funcționează?

Se fac aplicații calde pentru reducerea senzației de durere. Căldura blochează transmiterea impulsurilor dureroase către creier, producând astfel un efect analgezic.

Termoterapia este benefica pentru imbunătățirea circulației sanguine în zona vătămată sau dureroasă mai mult oxigen și nutrienți către țesuturile afectate.Întinderea țesuturilor moi și relaxarea musculaturii, reducerea rigidității articulațiilor.

Termoterapia este recomandată pentru lumbago, sciatică, dureri musculare și abdominale, indicată pentru rigiditate musculară și mialgie reumatică .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.