header clouds
Bine ai venit!

Terapia calda rece

Terapia cald-rece

Caldura sau frigul pot fi aliati pretiosi contra durerilor musculare sau articulare. Medicii spun ca dispozitivele medicale create special pentru terapie calda/rece sunt mai sigure si mai eficiente decat aplicarea clasica.

Terapia calda

Terapia calda este unul dintre cele mai uzuale remedii naturale, non-farmaceutice si noninvazive solutii pentru amelioararea durerii.

Aceasta terapie functioneaza prin stimularea puterii de vindecare proprii a organismului si este recomandata pentru reducerea durerilor articulare si musculare, calmarea durerilor menstruale, durerilor de spate, spasmelor musculare etc.

Utilizata pentru prima data de catre Hippocrate, terapia calda, denumita si termoterapie, implica expunerea unei parti sau a intregului corp la o sursa de caldura. Aceasta poate fi o baie calda, o patura electrica, o compresa cu gel.

Cum funcționează?

Se fac aplicații calde pentru reducerea senzației de durere. Căldura blochează transmiterea impulsurilor dureroase către creier, producând astfel un efect analgezic.

Termoterapia este benefica pentru imbunătățirea circulației sanguine în zona vătămată sau dureroasă  mai mult oxigen și nutrienți către țesuturile afectate.Întinderea țesuturilor moi și relaxarea musculaturii, reducerea rigidității articulațiilor.

Termoterapia este  recomandată pentru lumbago, sciatică, dureri musculare și abdominale, indicată pentru rigiditate musculară și mialgie reumatică .

Terapia rece

Terapia  rece sau crioterapia este una dintre cele mai utilizate proceduri pentru calmarea durerilor acute, survenite de cele mai multe ori in urma traumatismelor.Spre deosebire de caldura, frigul provoaca vasoconstritia (contractia vaselor de sange). Aceasta vasoconstrictie conduce la desensibilizarea zonei afectate si reducerea durerii.

Terapia rece sau crioterapia este o procedura recunoscuta si recomandata de catre medici si fizioterapeuti pentru calmarea durerii, prevenirea inflamatiei, hematoamelor si complicatiilor determinate de acestea.

 

Cum funcționează?

Aplicațiile reci , elimină spasmele musculare, durerea traumatică, inflamarea acută și pot induce un ușor efect anestetic local .

Terapia rece controlează hemoragia, prin aplicațiile reci se reduce fluxul sanguin local cu 50% după 10 minute .

Este o terapie recomandată pentru mici contuzii și traume (întinderi musculare, entorse și dislocări) și sângerări minore,calmează durerile de cap și dinți, ameliorează inflamațiile cutanata localizate, indicată pentru înțepăturile de insecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *